
زمانی که از عمر باتری تلفنهمراه صحبت میشود، عقایدی وجود دارد که پیروی از آنها میتواند عمر باتری شما را افزایش دهد و سایر، صحبتهایی بیاساسی است که یا تأثیری در این باره ندارد یا اینکه حتی اثر منفی هم میتواند روی باتری گوشی شما بگذارد. درحالیکه برخی از صحبتها براساس علم گفته میشود و حقیقت دارد، بسیاری از آنها فقط در حد شایعه است.
باتریهای موبایل در سالهای اخیر پیشرفت های زیادی داشته است و امروزه، باتریهایی بهتر و هوشمندتر از قبل داریم. سازندگان تلفنهمراه مثل سامسونگ و اپل از باتریهای لیتیومیون استفاده میکنند. باتریهای لیتیومیونی امروزی باید بتواند بین سه تا پنج سال عمر کند. بسته به نوع نگهداری شما از باتری، این زمان میتواند بیشتر یا کمتر شود. درادامه به پنج باور دربارهی باتریهای تلفنهمراه اشاره خواهیم کرد و صحت آنها را بررسی خواهیم کرد.
اشتباه رایج اول- اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر
اعتقاد طیف وسیعی از مردم بر آن است که اگر گوشی همراه خود را تا مدت زمانی طولانی به شارژ متصل نمایند، سبب منفجر شدن باتری گوشی موبایل می شود که این امری کاملا اشتباه است. دلیل مدعی ما این است که زمانیکه گوشی موبایل در حال شارژ به حالت 100 درصد خود می رسد، گوشی های همراه به طور خودکار و هوشمند روند دریافت انرژی از جانب شارژ را متوقف می سازند و دیگر منبع انرژی را از آن دریافت نمی کنند؛ لذا امکان ندارد که شاهد منفجر شدن باتری گوشی باشیم.
اشتباه رایج دوم: شبکه 4G شارژ بیشتری مصرف میکند!
یک اشتباه رایج در مورد باتری گوشی موبایل آن است که اگر گوشی را به شبکه 4G متصل کنید نسبت به حالتی که دستگاه به شبکه 3G یا 2G متصل شود، مصرف انرژی بیشتری خواهید داشت! این باور کاملا اشتباه و غلط است. درست است که روشن بودن و استفاده از قابلیت موبایل دیتا و اینترنت سیم کارت منجر به مصرف شارژ باتری میشود اما اینکه شما به شبکه 4G یا 3G و غیره متصل باشید هیچ ارتباطی به میزان مصرف شارژ باتری گوشی ندارد و با اتصال به شبکه پرسرعتتر مصرف شارژ باتری گوشی بیشتر نخواهد شد.
اشتباه رایج سوم: استفاده از شارژرهای دیگر آسیبی به باتری نمیزند.
با هر شارژری نمی توان گوشی های موبایل را شارژ نمود ولی برخلاف باور بسیاری از کاربران گوشی های همراه هیچ لزومی ندارد که حتما از شارژر اصلی و اورجینال گوشی برای شارژ باتری گوشی موبایل استفاده کرد. البته این اعتقاد آنان را نمی توان به طور کامل رد نمود چون به واقع می توان با هر شارژر مشابهی گوشی های همراه را شارژ نمود ولی این مسئله در دراز مدت به باتری گوشی آسیب وارد می کند. از طرف دیگر اگر به طور متناوب از شارژر های نامرغوبی برای شارژ کردن باتری استفاده نماییم، ممکن است آسیب های جدی و جبران ناپذیری به گوشی های همراه وارد شود. پس بنا بر احتیاط می بایست در وهله نخست از شارژر های اصلی و اورجینال گوشی خود که ساخت همان برند است، برای شارژ باتری گوشی استفاده کرد ولی این نکته را نیز نباید فراموش کرد که استفاده از باتری های مشابه نیز آسیبی به باتری وارد نمی سازند.
اشتباه رایج چهارم: پارگی و لهیدگی سیم شارژر اختلالی در پروسه شارژ ایجاد نمیکند!

این مسئله که پارگی و لهیدگی سیم شارژر هیچ مشکل و اختلالی در پروسه شارژ گوشی های موبایل ایجاد نمیکند یک باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشی محسوب میشود. ارگی و لهیدگی سیم شارژر اگر عمیق باشد میتواند مستقیما بر روی شدت جریان ورودی به گوشی تاثیرگذار باشد و نوساناتی را در پروسه شارژ باتری به وجود آورد که در دراز مدت منجر به آسیب دیدن باتری میشوند. بنابراین اگر سیم شارژر گوشی شما لهیده شده یا پاره است اما همچنان گوشی شما را شارژ میکند، تصور نکنید که هیچ مشکلی برای انجام این کار و استفاده از آن سیم شارژر وجود نخواهد داشت!